45-plussers achter in de rij

dinsdag 12 april 2016

Slechts 15% van de 45-plussers stroomt vanuit de bijstand terug naar een betaalde baan. Ook nu de economie aantrekt, verandert hierin voor deze groep weinig. Dit zegt Professor Ronald Dekker, hoogleraar arbeidsmarkt van de Universiteit van Tilburg.

Grote kans om werkloos te blijven

Er is ook amper meer budget bij de Sociale Diensten om 45-plussers weer aan een baan te helpen. Dit budget is sinds 2007 met maar liefst 70% gedaald, terwijl het aantal bijstandsgerechtigden in deze periode met 50% is toegenomen. Dit zegt René Paas, voorzitter van de vereniging van managers van Sociale Diensten Divosa. De kans om werkloos te blijven als je 45 jaar of ouder bent en in de bijstand zit, is dus al 85%. Daarnaast is per saldo per bijstandsgerechtigde slechts 15% over van het budget dat in 2007 beschikbaar was om mensen in de bijstand aan werk te helpen, terwijl de helft van de mensen in de bijstand 45-plusser is.

Arbeidsbemiddeling

Bent u ouder dan 45, wilt u weer aan het werk maar lukt dat niet zonder hulp, dan is het raadzaam om arbeidsbemiddeling in te schakelen. U wordt dan ondersteund bij het zoeken van een betaalde werkplek. De consultant inventariseert uw mogelijkheden en affiniteiten en zoekt vervolgens samen met u een werkplek die hierbij past.