Beroepskeuzetest

Professionele beroepskeuzetest

Weet je niet wat voor beroep je wilt uitoefenen of wat je wilt studeren? Voor veel mensen is dan een professionele beroepskeuzetest van groot belang. Op de middelbare school moeten scholieren al vroeg een vakkenpakket kiezen en ver voor het examen zich inschrijven voor een studie. Het is fijn als je weet wat je na je middelbare school wilt gaan doen. Maar veel scholieren hebben geen idee. Dit heeft ook vaak te maken met onduidelijkheid over diverse beroepen en wat dan echt bij hen past. Wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en welke opleiding daar het beste bij past.

Beroepentest voor MBO, HBO of Universiteit

Bij de studie- en beroepentest voor MBO, HBO of Universiteit gaat Demo Advies in de eerste plaats uit van de affiniteiten van de studiekiezer. Dit houdt in: er wordt uitgegaan van wat je écht leuk vindt om te doen. Bij veel studie- en beroepentesten gaat men uit van competenties. Het gaat er dan om wat je kúnt. Competenties zeggen niet iets over dingen die je ook echt leuk vindt om te doen en waar je echt voor gemotiveerd bent. Door je affiniteiten te combineren met je talenten en mogelijkheden, wordt er een advies gegeven dat aansluit bij jou als persoon.

Carriereswitch maken

Heb je al een baan, maar denk je na dat je wel eens wat anders zou willen doen, dan is een beroepskeuzetest een goed idee. Met een beroepskeuzetest kan achterhaald worden of je wel geschikt bent voor het werk dat je nu aan het doen bent of dat het verstandiger is een andere baan te zoeken, waar je meer vanuit je affiniteiten kunt werken. Je kunt er via een beroepskeuzetest snel achter komen wat je wél leuk vindt. Het geeft inzicht in wie je bent, maar ook wat je interesses en affiniteiten zijn. Demo Advies kan je begeleiden bij een carriereswitch. De kosten zijn vaak opgenomen in een loopbaanbudget.

Stappenplan bij Demo Advies

  1. Intake
  2. We beginnen het onderzoek met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt gekeken naar je affiniteiten, ambities, interesses, maar ook naar je algemeen niveau en eventuele opleiding en werkervaring. Ook wordt er gekeken of er misschien beperkingen of belemmeringen aanwezig zijn die in de weg kunnen zitten bij een bepaald beroep. Er worden vragen gesteld waarmee we duidelijk krijgen waarvoor je gemotiveerd bent.
  3. Daarna wordt er een beroepenlijst opgesteld. Dit is een lijst met verschillende beroepen die we hebben samengesteld op basis van het eerste gesprek met jou. Deze lijst wordt met je besproken tijdens het tweede gesprek. Je mag zelf dan aangeven wat je van die lijst vindt, je mag deze wijzigen en in volgorde van je persoonlijke voorkeur zetten. Tijdens dit gesprek wordt er ook gekeken naar de vraag op de arbeidsmarkt, zodat je straks ook werk kunt vin-den.
  4. Eindadvies. Op basis van de verzamelde informatie wordt er een definitieve lijst opgesteld met mogelijke beroepen, Bovenaan staat het beroep dat het beste bij jou past. Daarbij is uitgegaan van je affiniteiten en is er rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie én de vraag op de arbeidsmarkt. Zo zijn we samen tot een beroep gekomen dat het beste bij je past. En met dit beroep maak je op de arbeidsmarkt een goede kans. Ook kunnen we hierna kijken welke opleiding je zou moeten volgen om dat beroep te kunnen gaan uitoefenen.

Ontdek welke baan bij je past

Bij Demo Advies wordt er dus samen onderzocht wat je leuk vindt om te doen. Daarbij wordt goed gekeken naar wat je aankunt gezien je niveau en achtergrond. Soms zijn er beperkingen of belemmeringen, bijvoorbeeld lichamelijke beperkingen. Daar wordt rekening mee gehouden, zodat er een goede en realistische uitslag uit komt.

Contact

Wil je een professionele beroepskeuzetest omdat je een studie moet kiezen of een carriereswitch wilt maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons. Wij zullen dan al je vragen beantwoorden.

Vrijblijvend adviesgesprek?
Bel: 0521 341 340
Of mail ons:

Binnen 24 uur een reactie, m.u.v. weekenden en feestdagen