Carrièreswitch

Tijd voor een carrièreswitch

Denk je er wel eens aan dat je liever iets anders met je leven zou willen doen? Een baan waarin je affiniteiten en passie meer een rol spelen? Waar je word uitgedaagd en waar je energie van krijgt? Misschien heb je in het verleden een verkeerde beroepskeuze gemaakt. Of misschien wil je graag weg uit je huidige baan omdat je werkzaamheden een routine zijn geworden en heb je het gevoel dat je er niets meer bij leert. Als dit langere tijd in je hoofd blijft spelen, is het misschien tijd voor een carrièreswitch. Maar het roer omgooien, dat klinkt gemakkelijker dan dat het is. Hoe vind je de baan die écht bij je past?

Welke carrière past echt bij mij?

Inzicht krijgen in welk beroep er nu echt bij je past is niet altijd eenvoudig. Wat vind je leuk en waar ben je goed in? Dat zijn vaak de vragen die het eerst bij je naar boven komen. Om hier een antwoord op te vinden is het belangrijk om eerst je affiniteiten in kaart te brengen, dus dat wat je écht leuk vindt om te doen. Veel studies en beroepskeuzetesten gaan uit van competenties, maar het gaat daarbij alleen om je vaardigheden. Competenties zeggen niets over wat je ook echt leuk vindt om te doen, dingen waar je een natuurlijke interesse en hebt en waar je dus ook echt voor gemotiveerd bent. Door uit te gaan van je affiniteiten, en dit te combineren met je mogelijkheden en talenten, kun je komen tot een carrière die aansluit bij jou als persoon.

Beroepskeuzetest doen

Het is niet gemakkelijk om zelf de juist keuze te maken en de ideale baan te vinden die echt bij je past. Demo Advies kan je hierbij helpen. Wij onderzoeken samen met jou wat je leuk vindt om te doen. Daarbij kijken we ook goed naar wat je aankunt gezien je achtergrond en niveau. Soms zijn er ook persoonlijke omstandigheden, zoals een lichamelijke beperking, waar rekening mee moet worden gehouden. Met onze beroepskeuzetest krijg je een passende en realistische uitslag.

Ervaring van klanten

Veel mensen gingen je al voor, bijvoorbeeld mevrouw Van den Berg. Zij werkte jaren als directiesecretaresse bij een groot concern. De laatste jaren ging ze steeds vaker met tegenzin naar haar werk. Ze besloot uiteindelijk met behulp van Demo Advies een carrièreswitch te maken. Na het doorlopen van het loopbaantraject kwam naar voren dat ze graag meer met haar creativiteit en haar passie voor schilderkunst wilde gaan werken. Na verder onderzoek is ze gaan werken als gallery manager. Ze vertelde ons later, dat ze helemaal op haar plek zit en dat ze dit veel eerder had moeten doen.

Carrièreswitch maken

Het is niet gemakkelijk om een carrièreswitch te maken, je hebt er veel lef voor nodig. Maar na al die jaren ben je als persoon doorgegroeid, daarom kunnen je talenten en voorkeuren veranderd zijn. Het is belangrijk een carrièreswitch weloverwogen te doen en na te denken over:

  • wie ben je?
  • wat wil je?
  • wat zijn je affiniteiten?
  • wat vind je belangrijk in een baan?

Meld je aan voor een intake!

Wij helpen je graag verder op weg. Neem contact met ons op om te horen wat wij voor je kunnen betekenen. Je kunt ons bellen voor een vrijblijvend gesprek op telefoonnummer 0521-341 340. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@demo-advies.nl. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Vrijblijvend adviesgesprek?
Bel: 0521 341 340
Of mail ons:

Binnen 24 uur een reactie, m.u.v. weekenden en feestdagen