Employability

Wat is employability?

Employability wil zeggen dat er bij medewerkers gekeken wordt naar hun kwaliteiten, inzetbaarheid en het ontwikkelen van talent. Dit wordt ook wel talentmanagement genoemd. Voor een ondernemer is dit van belang voor het voeren van aantrekkelijk werkgeverschap en het inspireren van werknemers. Hiermee worden strategische doelen sneller behaald omdat de bedrijfsvoering efficiënter is. Door medewerkers op meerdere plekken in te zetten en te zorgen dat zij hun vakkennis bijhouden en gemotiveerd zijn, kan een ondernemer daadkrachtig inspelen op actuele ontwikkelingen. Zo kan een organisatie naar een hoger niveau getild worden, doordat er meer kwaliteit en rendement uit de medewerkers en het bedrijf gehaald wordt.

Employability vergroten

Het is voor een organisatie van belang om de bedrijfsmogelijkheden beter te leren kennen. Dan kan er meer rendement en kwaliteit uit de medewerkers en het bedrijf gehaald worden. Door de voortdurende verandering van de maatschappijen de markt, is het van groot belang voor het bedrijf dat de medewerkers steeds bijgeschoold worden, zodat hun vakkenkennis wordt vergroot en ze inzetbaar worden op meerdere vlakken. Doel hierbij is een optimale inzetbaarheid van het personeel. Als een werkgever investeert in de employability van het personeel, wordt een bedrijf flexibeler en kan het efficiënter werken.

Employability scan

Een employability scan geeft inzicht in de bedrijfsvoering van een organisatie en haar medewerkers. Demo Advies heeft een eigen employability scan ontwikkeld. In 1989 ontwikkelde Wim Plantinga, oprichter van Demo Advies, de Werkplan-methode. Met behulp van de methode worden het bedrijf en de behoeften in beeld gebracht, en kan er een concreet ontwikkelingsplan worden opgesteld.

Employability manager

De employability manager van Demo Advies kan een organisatie op de volgende onderdelen ondersteunen:

  • Inzetbaarheid van medewerkers vergroten. De employability manager begeleidt medewerkers bij het onderzoeken van de mogelijkheden van extra bijscholing waardoor de inzetbaarheid wordt vergroot.
  • Ondersteuning bij vervullen van interne vacatures. De employability manager helpt met het op-stellen van vacatureteksten en op basis daarvan helpt hij de geschikte medewerkers te selecteren.
  • Medewerkers aanzetten om zich te ontwikkelen. De employability manager stimuleert medewerkers binnen een organisatie om zich verder te ontplooien en de juiste opleidingen en cursussen te volgen, zodat ze binnen een bedrijf kunnen doorgroeien.
  • Ondersteunen van nieuwe projecten. De employability manager helpt bij de selectie van medewerkers die de juiste capaciteiten hebben voor nieuwe projecten.

Contact

Als u meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bekijken graag wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Vrijblijvend adviesgesprek?
Bel: 0521 341 340
Of mail ons:

Binnen 24 uur een reactie, m.u.v. weekenden en feestdagen