hidde-klein

“Dit is echt honderd procent zeker de goede keuze geweest”

Ervaring van Hidde (26)

Gestart: HBO Civiele Techniek: September 2012
Stage: Sinds maart 2015 bij Advies & Ingenieursbureau Tauw in Amsterdam
Verwachte afstudeerdatum: Juni 2016
Bijzonderheden: Hidde heeft meegewerkt aan ons studie-  en beroepskeuzefilmpje!

“De eerste studie die ik deed mislukte volledig. Ik deed de pilotenopleiding, maar ik merkte dat zo’n intensieve studie en het toekomstperspectief van onregelmatig werken en veel weg zijn eigenlijk helemaal niet bij me past. Deze twijfel was één van de oorzaken waardoor ik met mezelf in de knoop raakte.

Ik wist dat ik iets met techniek wilde, maar ik merkte dat ik de behoefte had dit honderd procent zeker te weten, om niet nogmaals een teleurstelling tegemoet te gaan. Ik had stabiliteit en houvast nodig om een volgende studie wel met succes af te kunnen ronden. Het studie- en beroepsonderzoek van Demo Advies heeft mij die zekerheid gegeven.

Het bevestigde mijn gevoel om iets met watermanagement te gaan doen. Hierdoor ben ik met veel enthousiasme aan hbo civiele techniek begonnen. En met succes, want ik zit inmiddels in mijn derde jaar en ben tijdens mijn studie alleen nog maar zekerder van mijn keuze geworden. Dit is echt honderd procent zeker de goede keuze geweest. Eigenlijk alle vakken vind ik leuk.

Ik wil uiteindelijk civieltechnisch waterbouwkundige worden. Dat is iemand die nieuwe ideeën bedenkt om te zorgen dat een overvloed aan water gereduceerd kan worden. Dit wil ik in eerste instantie bij een Nederlands bedrijf gaan doen, maar ook in bijvoorbeeld Venetië of Bangladesh zijn er mogelijkheden.”