inez-klein

“Het onderzoek heeft ervoor gezorgd dat ik weet wat ik wil en dat geeft rust”

Ervaring van Inez (19)

Gestart: HBO Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (september 2012)
Stage: Loopt nu stage in het Deventer Ziekenhuis op de afdeling Radiotherapie
Geslaagd: Verwachte einddatum 2016
Bijzonderheden: De opleiding bevalt Inez nog steeds goed. Gezien de moeilijke arbeidsmarkt voor starters is ze zich nu alvast aan het oriënteren op vervolgstappen voor ná haar studie.

“Tijdens mijn eindexamenjaar wist ik totaal niet wat ik wilde worden. En van het bezoeken van open dagen van scholen werd ik ook niet veel wijzer. Er is zo veel dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Eerst heb ik nog wat beroepstesten via het internet gedaan, maar daarbij kreeg ik niet het gevoel dat ik echt werd geholpen.

Pas toen ik het studie- en beroepsonderzoek bij Demo Advies onderging, kreeg ik concrete handreikingen om verder te kunnen. Er werden heel gerichte vragen gesteld, bijvoorbeeld over wat je ooit nog leuk lijkt om te doen. Door het onderzoek ben ik bij de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken terechtgekomen. In het kort houd ik me bezig met röntgenfoto’s en radiologische kankerbehandelingen in het ziekenhuis.

Aan de ene kant was het een verrassing omdat ik deze opleiding helemaal niet kende. Het is vrij specifiek. Aan de andere kant keek ik veel naar doktersseries en ben ik altijd sterk geweest in beeldvorming. Het onderzoek van Demo Advies heeft ervoor gezorgd dat ik weet wat ik wil en dat geeft rust.

Het is een pittige studie, maar ik ga er volledig voor, ook omdat ik weet wat ik ermee wil en kan. Ik heb vriendinnen die een veel algemenere studie doen. Zij moeten na hun studie nog gaan ontdekken wat ze precies willen en welke baan daarbij past. Ik heb dat met deze studie al bepaald.”