jelle

“Ik heb enorm veel plezier in mijn werk”

Ervaring van Jelle (25)

Gestart: MBO Hotelschool Deltion Zwolle (september 2008)
Geslaagd: Juni 2012
Bijzonderheden: Cijfer 9 voor stage bij sterrenrestaurant Ron Blauw Oudekerk / Amsterdam

Gestart: Hogere Hotelschool TIO Amsterdam (september 2012)
Geslaagd: Maart 2015
Bijzonderheden: Scriptie over directe en indirecte (via booking sites) hotelboekingen. Waardering bij de beste scripties

Baan aangeboden gekregen als Assistent Hospitality Manager Leeuwarden culturele hoofdstad Europa 2018

“Zo’n acht jaar geleden heb ik het studie- en beroepsonderzoek van Demo Advies ondergaan. Het ging op dat moment helemaal niet zo goed met me op school. Ik was op de havo begonnen, maar doordat ik niet goed mijn best had gedaan was ik teruggezet op het vmbo. Daarna heb ik nogmaals de havo geprobeerd, maar het lukte me niet. Ik was met te veel dingen bezig, die niets met school te maken hadden.

Ik wilde piloot worden, maar doordat ik me moeilijk kon concentreren en het eigenlijk helemaal niet leuk vond om me in te zetten voor algemene vakken, was dat doel onhaalbaar. Ook klinkt dat beroep leuker dan het volgens mij is, omdat je alles volgens standaardprocedures moet uitvoeren. Dat past niet bij me. Naast school werkte ik al in de horeca en stiekem had ik ook wel het ideaal daarin ooit iets voor mezelf te beginnen. Het verschil is dat ik hierin nu ook een opleiding heb gevolgd.

Uit het studie- en beroepsonderzoek van Demo Advies kwam naar voren dat de horeca het beste bij me paste. Dat ik daarvoor naar het mbo moest, vond ik in eerste instantie totaal niet leuk. Maar zodra ik met de studie begon, kreeg ik er al snel veel zin in. Het past echt bij me. Het heeft zowel een ondernemende als dienstverlenende kant, die erg aanspreken.

Ik heb enorm veel plezier in mijn werk en zit inmiddels in het derde jaar van de Hogere Hotelschool. Nog altijd hoop ik ooit een eigen zaak te kunnen openen. Een doel dat met mijn opleidingen veel realistischer is geworden.”