sae-klein

“De richting die ik ben ingeslagen klopt nog steeds”

Ervaring van Sae (22)

Gestart: HBO Bouwkunde (september 2010)
Geslaagd: Juni 2014
Bijzonderheden: Scriptie over onderzoek naar alternatieven voor een milieuvriendelijke(re) productie voor het maken van het bouwmateriaal beton (cijfer: 9)

Sae is nog steeds blij met haar keuze om destijds een SBK onderzoek te doen. De HBO studie paste helemaal in haar richting, en ze is zelfs gaan doorsturen. Op dit moment is ze bezig met het afronden van haar pre-Master voor de TU Delft. Verwachting is dat zij vanaf september 2015 zal kunnen instromen voor de Masterstudie aan de TU Delft. Specialisatie: Architectuur/ Techniek.

“Ik wilde psychologie gaan studeren, maar twijfelde of ik het ten aanzien van de taal wel zou redden. Ik ben opgegroeid in Indonesië, waar ik tot mijn zestiende heb gewoond. Toen ik hier kwam kreeg ik zo’n scala aan keuzes voorgelegd dat het erg moeilijk kiezen was. Vergeleken met Indonesië zijn hier veel studies en specialisaties.

Ik mocht het studie- en beroepsonderzoek bij Demo Advies doen en dat heeft me enorm geholpen. Ik was zelf vooral gefocust op psychologie, maar door simpele vragen kwam ik erachter dat ik vooral iets met bètavakken en mijn creativiteit wilde gaan doen. Ik ben daarom hbo bouwkunde gaan studeren. Deze opleiding heb ik inmiddels met zeer goede resultaten afgerond. De richting die ik ben ingeslagen klopt nog steeds ook al waren er tijdens de studie ook moeilijke momenten.

Achteraf gezien ben ik niet verrast door de uitkomst. Ik had er alleen zelf nooit zo over nagedacht. Ik ben erg blij dat het studie- en beroepsonderzoek van Demo Advies mij dit inzicht heeft geboden. Voor mij is bouwkunde ook een strategische keuze geweest. Eerst heb ik de technische kant me eigen gemaakt en nu wil ik doorstromen naar een master architectuur, waar mijn creatieve kant weer meer ruimte krijgt.”