Hulp bij baanverlies, van werk(loosheid) naar werk

Bent u uw baan of werk verloren of dreigt u uw werk te verliezen als gevolg van het coronavirus? Dan kunt u aanspraak maken op gerichte hulp vanuit het sociaal pakket, zodat u direct naar nieuw werk gaat waar dat kan. Met het Sociaal Pakket investeert het kabinet in dienstverlening aan mensen die door covid-19 hun werk of inkomen zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. En extra ondersteuning nodig hebben om ander werk of inkomen te zoeken. Met bijzondere aandacht voor jongeren, mensen uit de banenafspraak en zelfstandig ondernemers. De dienstverlening op maat bestaat uit een vernieuwde aanpak via 35 Regionale Mobiliteit teams en door het versterken van de gebruikelijke dienstverlening naar werk van UWV en gemeenten. Een regionaal mobiliteitsteam biedt begeleiding en advies bij de zoektocht naar werk. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen om- en bijscholing krijgen. Alle acties die nodig zijn om iemand aan het werk te helpen, worden passend gemaakt in een persoonlijk arrangement. Dit arrangement reist mee met de persoon in ‘het systeem’. Dat betekent dat de begeleiding doorgaat. Bijvoorbeeld als iemand met werk op een gegeven moment na baanverlies onder de hoede komt van het UWV in verband met een WW-uitkering (UWV), of van een  WW-uitkering naar de bijstand (gemeente) gaat.

Ik zoek ondersteuning en begeleiding bij het vinden van nieuwe baan. Wat kan ik doen?

De aanmelding voor een Naar werk-traject of Werkfit maken-traject bij Demo-Advies verloopt vaak na doorverwijzing van een contactpersoon van UWV, zoals bijvoorbeeld een Adviseur Werk of Re-integratie-begeleider. Ben je in beeld bij een gemeente en word je begeleid door een regionaal mobiliteitsteam? In dat geval kunnen zij jou doorverwijzen. De kosten van een traject worden altijd volledig vergoed door UWV.

Aangezien het een nieuwe (tijdelijke) regeling betreft, is nog niet iedereen op de hoogte van de werking van deze regeling. Je kunt altijd informeren bij UWV en aangegeven dat je gebruik wilt maken van de Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19. Het UWV kan je dan verder helpen met jouw vraag.

Heb je al wel een contactpersoon bij UWV?

Je kunt bij jouw contactpersoon aangeven dat je extra ondersteuning wilt hebben bij het vinden van een nieuwe baan en dat een Naar werk-traject of Werkfit maken-traject voor jou interessant kan zijn. In dat geval kan jouw contactpersoon jou doorverwijzen naar Demo-Advies.  Demo-Avies is een vaste samenwerkingspartner van UWV.

Heb je nog geen contactpersoon bij UWV?

Wij raden je dan aan om eerst een gesprek aan te gaan met UWV om jouw vraag ten aanzien van ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan kenbaar te maken. Neem hiervoor contact op met 088-8989294 (UWV Telefoon Werknemers). Heb je hierbij hulp nodig over hoe je dit het beste kunt aanpakken, dan voorzien wij jou hierin graag van advies.

 

Vrijblijvend adviesgesprek?
Bel: 0521 341 340
Of mail ons:

Binnen 24 uur een reactie, m.u.v. weekenden en feestdagen