De tijd dringt voor het maken van de juiste studiekeuze

woensdag 6 april 2016

Inmiddels is het begin april. Voor sommige opleidingen is de inschrijftermijn al verstreken. Voor de meeste andere studenten geldt dat ze zich op uiterlijk 1 mei bij Studielink moeten inschrijven voor de studie van hun keuze. Behalve voor opleidingen met een numerus fixus; daarbij geldt 15 mei als uiterste inschrijfdatum.

Kortom: voor scholieren begint de tijd te dringen. Misschien ben je naar open dagen geweest en heb je websites van verschillende scholen bezocht. Heb je een keuze gemaakt, dan is het nu de periode om je eventueel op te geven voor een meeloopdag bij je aankomende studie om zo de sfeer en manier van lesgeven te proeven.

Weet je nog niet wat je wilt of begin je te twijfelen? Dan wordt het lastiger. Want je hebt niet veel tijd meer. Waar ben ik nu goed in? Waar liggen mijn affiniteiten? Is de keuze die ik voor ogen had wel de juiste?

Om stress en onrust te voorkomen, kun je een studie- en beroepskeuzeadviseur inschakelen. Die helpt je om samen met jou tot de juiste studiekeuze te komen.