Toekomst en voordelen
Studie- & beroepskeuze, Arbeidsbemiddeling

Een studie-en beroepskeuzeonderzoek is een effectieve en waardevolle investering voor een goede uitgangspositie richting de toekomst. Je kiest een studie met perspectief, en je kunt je daarna met een diploma op zak op de arbeidsmarkt gaan begeven.

Toekomst

Op basis van onderzoeksbronnen zoals CBP en CBS, én onze succesvolle praktijkcases, hebben wij een indicatief overzicht gemaakt van wat je in de toekomst kunt gaan verdienen.

NIVEAUERVARINGGEMIDDELD SALARIS
UniversiteitStarter€ 2.300,- bruto per maand
UniversiteitMeerdere jaren€ 3.850,- bruto per maand
HBOStarter€ 1.900,- bruto per maand
HBOMeerdere jaren€ 2.775,- bruto per maand
MBOStarter€ 1.500,- bruto per maand
MBOMeerdere jaren€ 1.850,- bruto per maand

Let op: Dit is een globale indicatie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Drie voordelen van het maken van de juiste keuze

Wil jij ook in één keer de juiste opleiding of carrièrerichting kiezen? Een studie- en beroepskeuzeonderzoek lijkt op het eerste gezicht een aanzienlijke investering, maar het is het dubbel en dwars waard. Hieronder vind je drie voordelen die het studie- en beroepskeuzeonderzoek je opleveren.

  1. Je betaalt maar één keer de kosten voor een opleiding. Je hebt namelijk serieus en goed onderbouwd een keuze gemaakt voor een beroep dat écht bij je past. Het risico om uit te vallen of te willen switchen is hierdoor minimaal. Je voorkomt hiermee ook een onnodig hoge studielening die je nog jaren aan het terug betalen bent.
  2. Als je al met een opleiding bezig bent en je overweegt te switchen, dan wil je natuurlijk niet nóg een jaar tijd en energie verspillen aan een opleiding die eigenlijk niet bij je past en waar je niet gelukkig mee bent. Met behulp van een studie- en beroepskeuze onderzoek switch je naar een opleiding waar je wél blij van wordt.
  3. Je hebt een studie of beroepsrichting gekozen waar je écht gemotiveerd voor bent. Dat betekent dat je met veel motivatie en studieplezier de gekozen opleiding zal volgen. En dat waar je plezier in hebt, gaat je vaak gemakkelijker af. Hierdoor houd je nog voldoende tijd over om optimaal van je studentenleven te genieten. Je maakt deze periode tenslotte maar één keer in je leven mee.