jelle

“Ik heb enorm veel plezier in mijn werk”

Ervaring van Jelle

Conclusie Studie en Beroepskeuze onderzoek Demo Advies:

Manager Horeca

Geadviseerde opleidingsroute:

1. MBO Hotelschool Deltion Zwolle

Bijzonderheden:

Cijfer 9, voor stage bij sterrenrestaurant        Ron Blauw Oudekerk en Amsterdam

 

2. Hogere Hotelschool TIO Amsterdam

Geslaagd

Bijzonderheden: Scriptie over direct en indirect boeken van hotels, Verschillen tussen booking sites of eigen hotelsites. Waardering TIO: Eén van de beste scripties

Werk na afloop opleiding

Baan gekregen als Assistent Hospitality Manager Leeuwarden culturele hoofdstad Europa 2018

Heden: Assistent bedrijfsleider Warmgarant

Jelle vertelt:

“Zo’n acht jaar geleden heb ik het studie- en beroepsonderzoek van Demo Advies laten uitvoeren. Het ging op dat moment helemaal niet zo goed met me op school. Ik was op de Havo begonnen, maar doordat ik niet goed mijn best had gedaan was ik teruggezet op het vmbo. Daarna heb ik nogmaals de Havo geprobeerd, maar het lukte me niet. Ik was met te veel dingen bezig, die niets met school te maken hadden.

Ik wilde piloot worden, maar doordat ik me moeilijk kon concentreren en het eigenlijk helemaal niet leuk vond om me in te zetten voor algemene vakken, was dat doel onhaalbaar. Ook klinkt dat beroep leuker dan het volgens mij is, omdat je alles volgens standaardprocedures moet uitvoeren. Dat past niet bij me. Naast school werkte ik al in de horeca en stiekem had ik ook wel het ideaal daarin ooit iets voor mezelf te beginnen. Het verschil is dat ik hierin nu ook een opleiding heb gevolgd.

Uit het studie- en beroepsonderzoek van Demo Advies kwam naar voren dat de horeca het beste bij me paste. Dat ik daarvoor naar het mbo moest, vond ik in eerste instantie totaal niet leuk. Maar zodra ik met de studie begon, kreeg ik er al snel veel zin in. Het past echt bij me. Het heeft zowel een ondernemende als dienstverlenende kant, die erg aanspreken.

Ik heb enorm veel plezier in mijn werk. Nog altijd hoop ik in de toekomst een eigen zaak te kunnen openen. Een doel dat met mijn opleidingen veel realistischer is geworden.”