Studiekeuze adviseur

Wat doet een studiekeuze adviseur?

Een studiekeuze adviseur helpt je bij het maken van een juiste en passende studie keuze. Dit doet hij door goed te luisteren en door te vragen. En oprechte interesse te tonen in jóuw verhaal. Bij Demo Advies doen wij dit aan de hand van persoonlijke gesprekken en vragenlijsten. De studiekeuze adviseur gebruikt hiervoor een eenvoudig stappenplan gebaseerd op de succesvolle Werkplan-Methode. Hier hebben wij eind jaren negentig zelfs een landelijke prijs mee gewonnen (de Human Talent Trophy).

Een studiekeuze adviseur helpt je te ontdekken waar jouw persoonlijke affiniteiten, interesses en talenten liggen. Zo krijg jij inzicht in wie je bent, waar je blij van wordt én goed in bent. De meerwaarde van een traject bij Demo Advies is dat de studiekeuze adviseur ook aandacht geeft aan de praktische haalbaarheid van het advies. Door bewust rekening te houden met de actuele arbeidsmarkt, maar ook jouw eventueel aanwezige lichamelijke beperkingen of andere belemmeringen. De verzamelde informatie zal uiteindelijk de basis vormen voor jouw persoonlijke studie advies.

Voor wie?

Een studiekeuze adviseur is er voor iedereen die met een studie-of beroepskeuze vraag zit. Jong of oud, een eerste of derde studie, het maakt niet uit. Wij helpen je graag op weg in dit keuzeproces. Je staat er dan niet alleen voor!Klik hier voor ervaringsverhalen van jongeren die al hulp van ons hebben gekregen.

Overigens kunnen wij je ook helpen bij re-integratie, een loopbaanvraagstuk of met outplacement.

Waarom hulp van een studiekeuze adviseur?

Een goede studiekeuze maken is belangrijker dan ooit. En tegelijkertijd ook vreselijk lastig. Maar een studiekeuze adviseur van Demo Advies kan je hier uitstekend bij helpen. Bijvoorbeeld:

  • Als je twijfelt over een vervolgstudie in het MBO, HBO of WO, en niet weet waar te beginnen
  • Als je denkt te weten wat je wilt, in welke richting, maar nog niet weet wélke opleiding hierbij past
  • Als je wil veranderen van studierichting (switchen)
  • Als je het risico op studie-uitval en tijdverlies zo veel mogelijk wilt voorkomen
  • Als je wilt voorkomen dat je ouders één of meerdere jaren extra voor je levensonderhoud moeten betalen door een onjuiste studiekeuze
  • Als je wilt voorkomen dat jezelf daardoor ook met een extra studieschuld te maken krijgt
  • Als je wilt voorkomen dat je door overschrijding van de maximale studieduur, jezelf en / of je ouders alles zelf moeten betalen en er geen studielening meer beschikbaar is

Wat levert een studiekeuze traject mij op?

Met behulp van een studiekeuze adviseur krijg jij advies op maat. Een studiekeuze adviseur geeft jou persoonlijke aandacht en heeft tijd. Voor jou alleen. Dat heeft een school of decaan vaak niet. Bovendien is een studiekeuze adviseur gespecialiseerd in dat vak. Een studiekeuze adviseur kan helpen je gedachten, wensen en twijfels te structureren, zodat jij weer overzicht krijgt.

Daarbij levert hulp van een studiekeuze adviseur je vaak nieuwe zelfkennis op. En dat is leuk en zinvol, maar tevens erg belangrijk bij het maken van een duurzame keuze. De studiekeuze adviseur geeft je ook praktische tips en daarbij ontvang je een professionele persoonlijke rapportage.

Extra dienstverlening

De studiekeuze adviseur van Demo Advies heeft ook ervaring bij het geven van studiecoaching. Dat betekent dat als jij op grond van het onderzoek, jouw studierichting hebt bepaald en aangenomen bent op een opleiding die daar op aansluit, wij jou kunnen blijven begeleiden. Daarmee zorgen we ervoor dat je, bijvoorbeeld door andere omstandigheden, niet alsnog uitvalt tijdens je studie.

Maar ook als jij je studie hebt afgerond of al verder bent in je carrière, kunnen wij je van dienst zijn. Vanuit onze jarenlange ervaring met re-integratie en outplacement kunnen wij je bemiddelen naar een aansluitende baan op de arbeidsmarkt. Of indien gewenst kunnen wij je zelfs helpen met het opzetten van een eigen bedrijf.

Hoe kom ik in contact met een goede studiekeuze adviseur?

Wil jij ook geen tijd verliezen met een verkeerde studiekeuze? Maar weet je nu niet waar je moet beginnen? Twijfel niet langer, en meld je direct aan voor een studiekeuze traject! Of neem gewoon contact met ons op. Wij bespreken dan vrijblijvend hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Vrijblijvend adviesgesprek?
Bel: 0521 341 340
Of mail ons:

Binnen 24 uur een reactie, m.u.v. weekenden en feestdagen