Kosten en besparingen

Omdat wensen en behoeften per persoon verschillen bieden wij een vijftal opties aan. Zo kies je het onderzoek dat het beste aansluit bij wat jij wilt en verwacht.

Aanmelden doe je op de aanmeldpagina of door ons te bellen op telefoonnummer 0521 – 341 340.

Optie 1

Globaal beroepkeuze onderzoek 

We mailen  je het Kandidaten Intake Formulier (KIF) met vragen over je affiniteiten, je niveau enz.

Als je deze ingevuld terug hebt gemaild, dan krijg je van ons een globaal beroepsadvies, dat wil zeggen een indicatie van de functie of beroepsrichting, die je het beste zou kunnen uitoefenen.

Dit kan de basis zijn voor het kiezen van een studierichting, dan wel opleiding of het solliciteren naar het geduide beroep of functie.

Bij deze optie voeren we niet de volledige beroepsduidingsprocedure uit. Vandaar dat het advies globaal is.

Aan het eind krijg je een korte rapportage per mail toegestuurd met het advies.

 

€ 650,- inclusief btw

Optie 2

Volledig beroepskeuze onderzoek 

Ook bij Optie 2 mailen we je het Kandidaten Intake Formulier (KIF) met vragen over je affiniteiten, je niveau enz.

Als je deze ingevuld terug hebt gemaild, dan krijg je vervolgens van ons een lijst met ongeveer  5 tot 15 beroepen en of functies. Deze lijst bevat beroepen en functies die je goed zou kunnen uitoefenen op basis van je affiniteiten, rekening houdend met je niveau en eventueel aanwezige beperkingen en belmemmeringen.

We geven je vervolgens een instructie om deze lijst in volgorde van je persoonlijke voorkeur te zetten.

Als je dat gedaan hebt bekijken wij die lijst vanuit de vraag op de arbeidsmarkt en passen de lijst aan als er te weinig vraag is naar het beroep of de functie die bovenaan staat.

We zullen je adviseren het beroep of de functie, die bovenaan staat te gaan uitoefenen.

Wil je een daarop aan-sluitend studieadvies ga dan naar Optie 4.

Het verschil met optie 1 is dus, dat we bij deze Optie 2 wél de beroependuidings-procedure uitoefenen en bij optie 1 niet. Deze optie 2 geeft dus een nauwkeuriger beeld van het beroep of de functie die het beste bij je past.

€ 950,- inclusief btw

Optie 3

Volledig en persoonlijk beroepskeuze onderzoek 

Deze optie is gelijk aan Optie 2, alleen is er bij deze optie direct, vis-à-vis en dus persoonlijk contact met je adviseur.

Meestal gaat het om twee tot drie gesprekken. De adviseur komt bij je thuis of er wordt afgesproken op een locatie bij jou in de buurt.

Het grote voordeel hiervan is dat je adviseur verder kan doorvragen. Ook kun je hem of haar misschien dingen laten zien die je interesseren.

Hiermee wordt het uiteindelijke advies nauwkeuriger dan bij Optie 1 en 2.

€ 1450,- inclusief btw

Volledig en persoonlijk beroepskeuze onderzoek, inclusief studie of opleidingsadvies

Deze optie is gelijk aan Optie 3, alleen krijg je bij deze Optie 4, zowel een nauwkeurig beroepskeuze advies, als ook een daarbij aansluitend studie of opleidingsadvies. Ook hier wordt het onderzoek direct,  vis á vis uitgevoerd en is er dus persoonlijk contact met je adviseur. Deze geeft, naast het best passende beroep, dan wel functie, ook aan, welke studie of opleiding je zou moeten volgen, om dat beroep te kunnen gaan uitoefenen en waar je die kunt volgen.

Als je geen studie of opleiding wilt gaan volgen maar een baan wilt gaan zoeken, dan geeft je  adviseur aan bij welke bedrijven of organisaties je het beste kunt gaan solliciteren.

Na afloop ontvang je een eindverslag, zodat je dit op een later moment nog eens terug kunt lezen. Het onderzoek duurt maximaal zes weken, maar vaak is het al binnen drie weken afgerond en kun je snel verdere plannen gaan maken voor je toekomst. In noodgevallen kan het nog sneller.

€ 1750,- inclusief btw

Betalingsmogelijkheden

Betalen kan alleen via bankoverschrijving naar ons rekeningnummer.  Als de kosten van het onderzoek een bezwaar zijn om deel te nemen aan het onderzoek, dan is gespreide betaling mogelijk. We bespreken graag wat de mogelijkheden zijn zodat we dit op jouw persoonlijke situatie kunnen afstemmen.

Besparingen

Hoe eerder je de juiste studiekeuze maakt, hoe meer je bespaart op de kosten voor studeren en levensonderhoud. Ook wordt hiermee de tijd die je hebt om met een studielening in je studie- en levensonderhoud te voorzien niet aangetast door het maken van een foute studiekeuze. Om je een idee te geven van de besparingen hebben we onderstaand indicatief overzicht gemaakt.


Inwonende student: € 465,- per maand / € 5.580,- per jaar


Uitwonende student: € 1016,- per maand / € 12.192,- per jaar


Bovenstaande bedragen zijn afkomstig van DUO en gaan uit van de maximale lening, exclusief extra’s zoals vakantiegeld. (opgehaald 2014)