Aantrekkende economie zorgt voor hoge werkdruk

maandag 18 juli 2016

Uit recente berichten blijkt dat de economie na een lange periode van recessie weer aantrekt. De vraag naar personeel zit hierdoor ook weer in de lift. De makkelijk vervulbare vacatures zijn weer snel ingevuld. Helaas zijn er ook vacatures die moeilijker vervulbaar zijn, waardoor de werkdruk kan stijgen en hierdoor ook het verzuim hoger kan worden. Deze beide problemen kunnen een negatieve uitwerking hebben op de productie of dienstverlening van uw bedrijf.

Moeilijk vervulbare vacatures

Ook tijdens de economische crisis van de laatste jaren was er sprake van moeilijk vervulbare vacatures. Dit zijn vacatures waarbij het gewenste profiel zo veeleisend is dat vrijwel niemand hieraan voldoet. De vraag en het aanbod sluiten dus niet voldoende op elkaar aan. Nu de economie aantrekt en de vraag toeneemt, wordt dit probleem alleen maar groter omdat dit in meer sectoren speelt dan voorheen. Het gaat nu niet alleen meer om vooral technische beroepen waar een tekort is aan gespecialiseerd personeel, maar om een veel breder scala aan vacatures die moeilijk te vervullen blijken.

Verzuim onder medewerkers

De opdrachten bij bedrijven nemen sinds het aantrekken van de economie weer toe. Bij bedrijven die kampen met moeilijk vervulbare vacatures kan hierdoor de werkdruk onder het huidige personeel toenemen en het ziekteverzuim stijgen. Ook de kans op arbeidsconflicten is dan vele malen groter waardoor ook deze medewerkers verminderd of geheel niet inzetbaar zijn.

Integrale aanpak

Door het invullen van de gratis bedrijfsscan van Demo Advies kunnen kosten van ziekteverzuim inzichtelijk worden gemaakt. Hierna kan er een plan worden gemaakt om de verzuimkosten drastisch te verminderen, bijvoorbeeld door de adequate inzet van casemanagement.

Het aantrekken van nieuwe medewerkers kan een manier zijn om de te hoge werkdruk onder de huidige werknemers te verminderen. Zowel bij makkelijk als bij moeilijk vervulbare vacatures kan Demo Advies u helpen. Onze unieke aanpak voor werving en selectie zorgt ervoor dat de juiste kandidaat op de juiste werkplek terechtkomt.